Begär Offert

Fyll i formuläret så hör vi av oss, eller ring oss på 08-752 01 33

Namn
Företag Telefon

Håll dig uppdaterad hos itri

Fyll i formuläret för att prenumerera på vårt nyhetsbrev och bli uppdaterad om våra kampanjer och annat.

Fika

En av de heligaste stunderna på dagen!

Den svenska fikatraditionen sträcker sig flera hundra år bak i tiden, men det var först 1910 som vi började använda det nu världskända ordet ”fika”.  För många av oss är det en av de heligaste stunderna på dagen. Vi erbjuder er allt ifrån dammsugare till somriga jordgubbstårtor eller varför inte lussekatter till jul? 

punschrulle


Klicka här för att öppna vår kompletta lista på bakverk och tårtor: 


KAFFEREPENS BÖRJAN

Vår svenska fikatradition sträcker sig långt tillbaka i tiden. Under mitten av 1800-talet började kvinnor bjuda hem varandra på kafferep för att umgås under lite mer lättsamma former. På finare kalas bjöds det ofta på småkakor, sockerkaka och vetebröd. Här var valet av duk och porslin minst lika viktigt. Och kravet på sju sorters kakor? Jo, det klassiska antalet kakor var en utbredd tradition. Bjöd du på färre än sju ansågs du vara snål och bjöd du på fler än så var du högfärdig.

Under 1900-talet började man bjuda på kaffekalas även i bondesamhället, och traditionen spred sig över landet. Vid födelsedagar, namnsdagar och dop blev det med tiden den vanligaste bjudformen –  precis som fika är för oss idag. 


Källa: http://www.ica.se/buffe/artikel/fika-historia/


Vill du veta mer om Fika?

Fyll i formuläret så hör vi av oss, eller ring oss på 08-752 01 33

Namn Företag Telefon